Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
19.10.2021

«Суспільство повинно знати правду про реальну ситуацію з правами людини та іншими сферами, на які вплинула окупація півострова» - Ігор Поночовний під час презентації «Віртуального музею російської агресії»

Сьогодні, 19 жовтня 2021 року, відбулася офіційна презентація інтернет-порталу «Віртуальний музей російської агресії». Це перший в Україні інтернет-портал, який містить об’єктивну інформацію про ключові події та злочини, вчинені під час окупації Російською Федерацією територій України – Криму та частини Донецької та Луганської областей.
 
«Віртуальний музей російської агресії» створено завдяки продуктивній колаборації Українського інституту національної пам'яті, Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, Офісу Генерального прокурора, прокуратури АР Крим та міста Севастополя, Міжнародного фонду «Відродження», а також Центру дослідження безпекового середовища «Прометей».
 
Інтернет-портал на сьогодні містить систематизовану та верифіковану прокуратурою автономії інформацію про ключові події з початку окупації Криму в лютому 2014 року, а також інформацію про конкретних осіб й основні сфери, на які вплинула окупація частини території країни за ці роки. Надалі ресурс буде наповнюватися інформацією про розв’язання Російською Федерацією війни на Сході України.
 
 
Під час презентації, керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний зазначив: «У положеннях Стратегії розвитку прокуратури АР Крим та м. Севастополя затверджено процес меморіалізації жертв та забезпечення відновлювального процесу, тобто підтримки зусиль державного сектору, неурядових та інших організацій у прагненні вшанування жертв порушень прав людини. І саме право на правду – одна з ключових цілей перехідного правосуддя, що передбачає документування подій, дотичних до збройного конфлікту, встановлення історичної правди, максимально повне та правдиве інформування населення про хід та наслідки збройного конфлікту».
 
«До того ж, «Віртуальний музей російської окупації» може слугувати базовим освітнім проєктом і для підростаючого покоління українців. Школярам також важливо пояснювати позицію стосовно окупованих територій. У тому числі, щодо силового захопленням суверенних територій України, «референдуму», проведеного під дулами автоматів російських військових, та супротив мешканців півострова» - додав Ігор Поночовний.
 

кількість переглядів: 13281