Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
29.11.2021

За збут вогнепальної зброї засуджено двох осіб

За публічного обвинувачення прокуратури автономії, засуджено двох мешканців Одещини, які налагодили схему збуту вогнепальної зброї шляхом здійснення поштових відправлень в різні регіони країни.
 
Злочинну схему з продажу зброї виявлено під час документування діяльності херсонця, що замовив вбивство іншого місцевого мешканця, однак, був затриманий правоохоронцями автономії. Зловмисники здійснили продаж вогнепальної зброї, що повинна була використовуватись для реалізації вказаного замовного вбивства.
 
За результатами досудового розслідування, правоохоронці автономії задокументували неодноразові факти збуту вказаними особами вогнепальної зброї і бойових припасів та викрили двох осіб – жителів м. Білгород-Дністровський. Організатори схеми самостійно збирали та переробляли зброю, маючи для цього спеціальні знання. Інформацію про продаж «товару» обвинувачені публікували в мережі Інтернет, після чого відправляли замовлення за допомогою поштових служб в різні регіони країни.
 
Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області визнав обвинувачених винними за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та ч. 1, ч. 2 ст. 263-1 (незаконне виготовлення та переробка  вогнепальної зброї) КК України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років та 4 роки, відповідно. Разом з тим, враховуючи беззастережне визнання своє вини, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, судом прийнято рішення про звільнення останніх від відбування покарання з випробуванням, іспитовим строком 1 рік 6 місяців та 1 рік, відповідно.

кількість переглядів: 2539