Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
26.04.2024

Зрадили державу – двом колишнім податківцям з Криму повідомлено про підозру

Прокуратура автономії повідомила про підозру у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) двом колишнім керівникам податкових органів з Криму. Їм загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. 
 
Встановлено, що з 2013 року громадяни України займали посади заступника начальника Головного управління Міндоходів в АР Крим та першого заступника начальника Феодосійської об’єднаної державної податкової інспекції управління Міндоходів в АР Крим.
 
Після окупації півострова, у 2014 році підозрювані, зрадивши присязі, почали працювати в окупаційних податкових органах на посадах начальника «Управління Федеральної Податкової Служби Республіки Крим» та начальника «Міжрайонної інспекції Федеральної податкової служби № 9 у Республіці Крим».
 
Використовуючи надані окупаційною владою повноваження, вони забезпечували незаконне стягнення податків та інших платежів з організацій, юридичних та фізичних осіб, які діють в Криму, задля збагачення бюджету РФ. Крім того, підозрювані здійснювали контроль за дотриманням податкового законодавства країни-агресора.
 
За «заслуги» перед окупантами один із підозрюваних нагороджений медаллю «За повернення Криму». 
 
Своїми діями «чиновники» надали допомогу іноземній державі в проведенні підривної діяльності проти України, посилили заходи тимчасової окупації півострова та сприяли переходу роботи податкових органів Криму відповідно до законодавства РФ. 
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 


кількість переглядів: 60