Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.07.2016

Розпочато досудове розслідування за фактами привласнення державного майна.

Прокуратурою Автономної Республіки Крим постійно проводиться робота щодо виявлення та фіксації фактів незаконного привласнення державного майна, яке перебуває на тимчасово окупованій території півострова Крим.
 
Установлено, що представниками російської окупаційної влади на території анексованого півострова Крим незаконно привласнено майно державних підприємств та установ, які належать до сфери управління Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства культури України, Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України, Міністерства молоді та спорту України, чим державі заподіяли значної матеріальної шкоди у особливо великому розмірі.
 
Зокрема, значна кількість адміністративних будівель, земельних ділянок, матеріальних цінностей, інше рухоме та нерухоме майно, яке належить державі перейшли в управління незаконно створенихна території Автономної Республіки Крим органів.
 
За попередніми даними сума збитків складає понад 150 млн. грн.
 
За вказаними фактами прокуратурою автономії розпочато досудове розслідування у шести кримінальних провадженнях за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах).   
 
Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна. 
 
Відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» матеріали вищевказаних кримінальних проваджень надісланодо Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 3375