Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
02.12.2016

Належні Україні газові бурові платформи незаконно використовуються під прапором Російської Федерації

Співробітниками прокуратури Автономної Республіки Крим разом з Державною прикордонною службою України, Службою безпеки України та Національною поліцією України 30 листопада - 1 грудня 2016 року здійснено вихід до Одеського газового родовища у Чорному морі.
У ході заходу прокурором Прокуратури Автономної Республіки Крим, в межах компетенції, забезпечено фіксування факту зміни навігаційних даних належних Україні бурових платформ, які незаконно використовуються під прапором РФ.
На даний час на згаданих об’єктах знаходяться військові озброєні підрозділи.
Керівництво бурових платформ відмовилось вести радіообмін згідно міжнародних правил та ігнорувало запити українських прикордонників.
Ракетний катер ВМФ РФ «Питливий» з бортовим номером 868, який з'явився у даному районі, відкрито заявив, що він встановлює режим плавання для інших суден, чим теж порушив норми міжнародного морського права. Також російські військові, здійснюючи небезпечне маневрування, створювали загрозу мореплавству, не дотримуючись норм Конвенції про Міжнародні правила запобігання зіткненню суден на морі 1972 року.
Усі порушення зафіксовані у відповідних процесуальних та інших документах, які, серед іншого, можуть суттєво посилити позицію України в органах міжнародної юрисдикції у справах проти Російської Федерації.
 
 

кількість переглядів: 3449