Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
01.12.2017

У прокуратурі автономії відбулися урочистості до Дня працівників прокуратури

Сьогодні, 1 грудня, у прокуратурі Автономної Республіки Крим відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня працівників прокуратури.

У заході взяли участь народний депутат України, Голова підкомітету з питань діяльності органів прокуратури Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Мисик,  народний депутат України, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров,  перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, перший заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі та працівники прокуратури автономії.

Прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов привітав колектив прокуратури з професійним святом та висловив слова подяки за відданість справі та результати роботи, які вдалося досягти за невеликий проміжок часу.

«Вітаю наш молодий колектив з професійним святом – Днем працівників прокуратури. Завдяки усім вам, у нас вже є перші результати в розслідуванні злочинів, пов'язаних з переслідуванням громадян, порушенням порядку перетину тимчасово окупованої території, державною зрадою та інших. Хочу подякувати колективу, кожному працівнику за сумлінну і самовіддану працю, ініціативу та оперативність у роботі, в тому числі при застосуванні інноваційних методів роботи. Запевняю вас, що те, що ви робите не дарма!»,  - сказав Гюндуз Мамедов.

Також, прокурор у своєму вітальному слові виокремив один із  пріоритетних напряму роботи прокуратури – збір доказів вчинення воєнних злочинів.

«Розгляд справ у Міжнародному кримінальному суді і Гаазьких трибуналах, юрисдикція яких поширюється на воєнні злочини, на сьогодні є потужним інструментом в боротьбі за справедливість і покарання винних.  Відповідно, ми з вами рухаємося в правильному напрямку і те, що ми робимо, має не тільки регіональне, а загальнодержавне і міжнародне значення», - підкреслив Гюндуз Мамедов. 

Він зазначив, що не дивлячись на те, що у органів прокуратури України більше немає функцій загального нагляду та досудового слідства, на прокуратуру Автономної Республіки Крим покладена координаційна діяльність всіх правоохоронних органів Криму. Зокрема, це передбачено як Законом України «Про прокуратуру» так і  наказом Генеральної прокуратури України.

Запрошені гості у свою чергу привітали прокурора та працівників прокуратури, відмітили значні результати роботи прокуратури автономії та висловили впевненість, що продовження цієї роботи в такому ж темпі обов’язково прискорить процес деокупації Криму.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 3522