Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
19.12.2017

Затриманому представнику «Самооборони Криму» обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке розслідується слідчим відділом Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі,  за фактом незаконних дій громадянина, який будучи учасником збройного формування так званої «Самооборони Криму», з метою зміни меж території та державного кордону України, на початку березня 2014 року надав іноземній державі допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Зокрема, з метою розпалювання сепаратистських настроїв серед населення Автономної Республіці Крим, спільно з групою невстановлених осіб проводив агітаційну діяльність, направлену на вихід зі складу України Автономної Республіки Крим та м. Севастополя і приєднання вказаної території до Російської Федерації, а також приймав активну участь у захопленні адміністративних будівель органів влади та місцевого самоврядування, створював умови для проникнення на територію півострову Крим представників спеціальних підрозділів військових сил Російської Федерації.

У ході досудового розслідування останньому повідомлено про підозру щодо вчинення злочину, передбачено ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України, його оголошено в розшук та відповідно до ухвали слідчого судді отримано дозвіл на затримання з метою приводу і обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На виконання вказаного рішення 15.12.2017 громадянина затримано у м. Дніпро та доставлено до Приморського районного суду м. Одеси.

Ухвалою слідчого судді Приморського районного судді міста Одеси від 18.12.2017 підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці без можливості внесення застави.

На даний час досудове розслідування триває.
 
 

кількість переглядів: 3535