Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
05.02.2018

Прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов зустрівся з експертом, яка працювала в Офісі Прокурора Міжнародного кримінального суду

В понеділок, 5 лютого, відбулася зустріч прокурора Автономної Республіки Крим Гюндуза Мамедова з експертом з питань міжнародного кримінального правосуддя щодо порушень міжнародного гуманітарного права та прав людини Єленою Пламенак.

Під час зустрічі обговорено ситуацію з правами людини на території тимчасово окупованого півострову Крим, а саме факти вчинення воєнних злочинів і злочинів проти людяності.

Гюндуз Мамедов розповів, що у минулому році прокуратурою разом з неурядовими правозахисними громадськими організаціями до Міжнародного кримінального суду скеровано перші інформаційні повідомлення за фактами незаконного привласнення майна на тимчасово окупованій території півострову Крим та примусового переміщення і видворення за рішенням судів окупаційної влади громадян України з Криму.

Також, повідомив про нові інформаційні повідомлення, які знаходяться на стадії підготовки до відправлення в суд.

За результатами зустрічі прокурор автономії та експерт з питань міжнародного кримінального правосуддя, яка має шестирічний досвід роботи в Офісі Прокурора Міжнародного кримінального суду, домовилися про співпрацю.

кількість переглядів: 3698