Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
06.03.2018

Прокуратурою АР Крим спільно з УЗЕ в м. Києві ДЗЕ Національної поліції України викрито на хабарництві працівника держпідприємства

У вівторок, 06.03.2018 працівниками прокуратури Автономної Республіки Крим спільно з співробітниками УЗЕ в м. Києві ДЗЕ НП України затримано начальника одного з відділів ДП «Київський експертно – технічний центр Держпраці» після отримання неправомірної вигоди у сумі 160 тис. грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до вказаного начальника відділу звернувся підприємець з питанням отримання висновку ДП «Київський експертно – технічний центр Держпраці» щодо відповідності проектної документації нормативно-правовим актам з промислової безпеки та охорони праці.

У ході спілкування з підприємцем, начальник відділу повідомив про можливість отримання не лише висновку держпідприємства, а й всієї необхідної дозвільної документації для легальної діяльності газової заправної станції. При цьому, лише за умови надання йому неправомірної вигоди у розмірі 195 тис. грн., вказаний підприємець матиме змогу отримати дозвільну документацію, як від         ДП «Київський експертно – технічний центр Держпраці», так і інших контролюючих органів, оскільки він володіє надійними зв’язками у таких органах.

З метою конспірації своєї злочинної діяльності, начальник відділу держпідприємства залучив до своєї злочинної діяльності посередника та наказав підприємцю передати йому  частину неправомірної вигоди через цього посередника.

На виконання вказаних вимог, підприємець у ході зустрічі з посередником, передав останньому неправомірну вигоду у сумі 160 тис. грн., після чого начальник відділу держпідприємства був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

На даний час затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України та вирішується питання про звернення до суду з клопотаннями про застосування запобіжного заходу та відсторонення від посади.

кількість переглядів: 3573