Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
23.04.2018

Затримано довірену особу кандидата в Президенти Російської Федерації

У понеділок, 23.04.2018 на КПВВ «Чонгар» в рамках кримінального провадження за фактом вчинення державної зради, під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим Головним управлінням Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим (з місцем дислокації у м. Херсон), в порядку ст. 208 КПК України, затримано громадянку України, яка діючи в інтересах Російської Федерації, а також неурядової всеросійської громадської організації «Волонтеры Победы», будучи довіреною особою кандидата в Президенти Російської Федерації Путіна В.В., незаконно організувала та проводила на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь збір підписів на підтримку висунення Путіна В.В. кандидатом на пост Президента Російської Федерації на виборах 2018 року.

При цьому, згідно Федерального закону «О выборах Президента Российской Федерации», збір підписів на підтримку висунення кандидата, згідно російського законодавства, є офіційною та обов’язковою процедурою проведення виборів президента РФ.

Таким чином, дана громадянка України, приймаючи участь у офіційній процедурі підготовки до незаконного проведення на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь виборів президента РФ,  надала сприяння Російській Федерації та неурядовій всеросійській громадській організації «Волонтеры Победы» у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості.

На даний час, затриманій готується повідомлення про підозру та проводяться інші необхідні слідчі і процесуальні дії.

кількість переглядів: 6226