Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
15.06.2018

На Одещині правоохоронці звільнили близько 30 осіб, яких незаконно утримували та експлуатували

Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом торгівлі людьми, вчиненого за попереднього змовою групою осіб та поєднані з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілих, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 (утримання та експлуатація осіб) КК України. 

Так, 11 червня 2018 року до слідчого відділу ГУНП в АР Крим та м. Севастополі звернувся громадянин України, який постійно проживає в Автономної Республіки Крим, а на літній сезон приїхав на материкову частину України на заробітки, повідомив, що в одному з районів Одеської області на території колишнього заводу насильно утримуються люди, яких залучають до примусової праці, шляхом застосування фізичного насильства. Заявник у таких умовах утримувався протягом чотирьох днів, проте йому вдалося втекти.
 

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження, у ході якого міжрайонним оперативно-розшуковим відділом Південного регіонального управління ДПС України встановлено, що місцем утримання осіб, на яке вказав заявник, є територія консервного заводу в Овідіопольскому районі Одеської області.
 

У зв’язку з цим, 14 червня на території заводу проведено санкціонований обшук, під час якого виявлено близько 30 осіб, які проти власної волі утримувались на заводі та експлуатувалися на виробництві консервації. Серед них була і вагітна жінка.
 

Також, встановлені організатори даної незаконної діяльності. Трьох осіб затримано в порядку ст. 208 КПУ України. Найближчим часом їм буде повідомлено про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 КК України та вирішується питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 

кількість переглядів: 3913