Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
07.09.2018

За фактом забруднення атмосферного повітря в Криму та Херсонській області розпочато кримінальне провадження

03.09.2018 за повідомленням Херсонського прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління Державної Прикордонної служби України о 15.00 годині працівниками прикордонної служби поблизу адміністративної межі між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією України АР Крим (східна околиця с. Преображенка Каланчацького району) за допомогою хімічного детектору «ChemPro-100і» проведено виміри атмосферного повітря на наявність в ньому хімічних речовин.

За результатом дослідження повітря детектор зафіксував перевищення вмісту токсичної хімічної речовини.

04.09.2018 органами Національної поліції внесено відомості до ЄРДР за вказаним фактом та розпочато розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 241 КК України (забруднення атмосферного повітря).

На даний час ГУ Національної поліції в АРК та м. Севастополі та ГУ Національної поліції в Херсонській області проводяться першочергові слідчі дії, зокрема, допити свідків, направлення запитів до компетентних органів щодо наявності на території можливих джерел забруднення, а також до медичних установ про факти скарг громадян на погіршення стану здоров’я.

кількість переглядів: 4801