Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.10.2018

Прокуратурою Автономної Республіки Крим до суду направлено обвинувальний акт відносно капітана судна «Норд»

Прокуратурою Автономної Республіки Крим 4 жовтня 2018 року до Київського апеляційного суду для визначення підсудності спрямовано обвинувальний акт відносно громадянина України - капітана судна СЧС «Норд», який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 249, ч. 2 ст. 332-1 КК України.

Встановлено, що капітан судна СЧС «Норд» (бортовий номер Ч -13-0057) умисно, порушуючи порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, неодноразово на вказаному судні здійснював заходи та виходи із закритого морського порту «Керч» тимчасово окупованої території півострову Крим з метою нанесення шкоди інтересам України, а саме незаконного рибного промислу.

Обставини вчинення злочинів капітаном судна «Норд» підтверджується зібраними під час досудового розслідування доказами, зокрема, висновками експертизи (інженерно-екологічної), показаннями свідків тощо.

Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 4155