Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.07.2019

Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт відносно особи, яка обвинувачується у організації мітингів на підтримку окупації півострову

Прокуратура АР Крим скерувала до Київського апеляційного суду обвинувальний акт відносно громадянина України, який у 2014-2015 роках особисто та за пособництва з іншими місцевими мешканцями, організовував та приймав активну участь у проведенні незаконних зібрань та мітингів на території Роздольненського району Автономної Республіки Крим на підтримку окупації Кримського півострова РФ, здійснював охорону проведення незаконних мітингів та зібрань. Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч.2 ст.110 КК України (вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб).
Наразі до обвинуваченого застосовано запобіжних захід у вигляді домашнього арешту.
Санкція статті ст.110 ч.2 КК України передбачає позбавлення волі від п’яти до десяти років.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 

кількість переглядів: 3181