Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.10.2019

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно водія, який насмерть збив пішохода

Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт відносно громадянина України, який обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України
 
Так, у ході досудового розслідування встановлено, що у 2009 році, обвинувачуваний, керуючи технічно справним автомобілем марки «Шкода Октавіа» рухався по автодорозі Херсон-Керч у напрямку м. Керчі АР Крим та в районі м. Красноперекопська, допустив наїзд на особу, яка у той час переходила пішохідний перехід, через проїжджу частину. Внаслідок наїзду, пішохід отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких у подальшому помер.
 
За вчинення вказаного діяння обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.
Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні проводилося слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 
 

кількість переглядів: 2931