Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.10.2019

Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт стосовно учасника незаконного збройного формування «Самооборона Крыма»

Прокуратура АР Крим за результатами досудового розслідування скерувала до суду обвинувальний акт відносно учасника незаконного збройного формування «Самооборона Крыма» громадянина Р., за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань).
 
Нагадуємо, що «самооборонівця» було затримано 11 червня 2019 року, на контрольно-пропускному пункті «Каланчак», при спробі перетину адмінмежі з тимчасово окупованою територією півострову.
Кримінальна відповідальність за вказаний злочин передбачена  у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилося слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 3912