Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
19.05.2020

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді Господарського суду АР Крим, яка перейшла на службу до окупаційних судових органів

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт відносно     колишньої судді Господарського суду Автономної Республіки Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).
 
Слідством встановлено, що громадянка України, будучи суддею Господарського суду Автономної Республіки Крим,  після окупації півострова у 2014 році зрадила Присязі на вірність народу України перейшовши на службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта. Брала безпосередню участь у формуванні та організації роботи окупаційних судів сприяючи таким чином окупації півострова, забезпечуючи становлення і зміцнення окупаційної адміністрації та надаючи допомогу Російській Федерації в проведенні підривної діяльності.
Зокрема, у складі незаконно створеного «Господарського суду Республіки Крим» виносила «судові рішення» у господарських спорах за російським законодавством.
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 


кількість переглядів: 3296