Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
31.03.2021

За процесуального керівництва прокуратури автономії затримано ще одного учасника шахрайської схеми

За процесуального керівництва прокуратури автономії, слідчими ГУНП в АР Крим та м. Севастополя затримано третього учасника шахрайської схеми, який зі спільниками намагався заволоділи грошовими коштами громадянина України у сумі 85 тисяч доларів США, шляхом продажу нежитлової будівлі із використанням підроблених документів на території АР Крим. (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Під час досудового розслідування встановлено, що група осіб, з метою заволодінням грошовими коштами громадянина України, підробила документи про право власності на нежитловий будинок з метою подальшого його «продажу». Задля приховання слідів підроблення та у зв’язку з неможливістю перевірки інформації, підозрювані нібито зареєстрували майно на одне з товариств, що знаходиться в АР Крим. Надалі, на основі підроблених документів, підозрювані здійснили фіктивне відчуження майна на користь однієї з учасниць шахрайської схеми та з метою заволодіння грошовими коштами, намагалися здійснити продаж вказаного майна іншій особі. Однак, під час оформлення купівлі-продажу майна та отримання від «покупця» 85 тисяч доларів США, двох учасників шахрайської схеми було затримано та повідомлено про підозри.
До одного з підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 181 600 грн., до двох інших – домашній арешт.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним.
 

кількість переглядів: 2551