Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
23.09.2021

Сприяння окупації Кримського півострова: викритому на Херсонщині «самооборонівцю» повідомлено про підозру

У вівторок, 21 вересня 2021 року, на контрольному пункті в’їзду/виїзду «Каланчак» викрито учасника незаконного збройного формування «Самооборона Криму», який сприяв окупації півострова.
 
За процесуального керівництва прокуратури  автономії вказаному громадянину повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 КК України (участь у непередбачених законом збройних формуваннях). За вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.
 
Встановлено, що підозрюваний, мешканець м. Сімферополя, на початку лютого 2014 року добровільно вступив до незаконного збройного формування «Самооборона Криму». У подальшому, спільно з іншими «самооборонівцями» здійснював патрулювання вулиць м. Сімферополь та брав участь у затриманні проукраїнськи налаштованих мешканців півострова. Також залучався до охорони будівель Державної прикордонної служби України та Головного управління Служби Безпеки України в АР Крим, які були незаконно захоплені російськими військовими.
 
Пізніше, «самооборонівець» співпрацював з окупаційними «правоохоронними органами», беручи участь у проведенні незаконних процесуальних дій під час обшуків та затримань українських громадян на півострові. 
 
За свою активну допомогу під час окупації півострова, підозрюваний отримав посвідчення «Дружинника» та «Народного ополчення Республіки Крим», згодом, отримав ряд «нагород» від окупаційної «влади» півострова: «За захист Криму», «Учасник кримської весни», медаль «За заслуги перед Вітчизною 2 ступеню» та інші.
 
 
Наразі, до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в АР Крим та м. Севастополі.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
 

кількість переглядів: 2125