Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
22.12.2021

Становлення окупаційних органів прокуратури на півострові: заочно судитимуть колишнього прокурора прокуратури АР Крим

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя, в порядку спеціального досудового розслідування, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора прокуратури Автономної Республіки Крим. Дії обвинуваченого кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
 

Досудовим розслідуванням встановлено, що до окупації півострова обвинувачений прийняв присягу на вірність народу України та був призначений на посаду старшого прокурора прокуратури АР Крим з питань правового забезпечення, а у 2011 році йому присвоєний класний чин – молодший радник юстиції. У 2014 році прокурор зрадив присязі та перейшов на службу до так званої «прокуратури Республіки Крим» на посаду «прокурора апеляційного відділу».
Таким чином, своїми діями та рішеннями обвинувачений сприяв становленню та зміцненню окупаційних органів прокуратури на півострові, та надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.
 

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним.

 

кількість переглядів: 1775