Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
02.02.2022

Затримано громадянина України, який, видаючи себе родичем Міністра внутрішніх справ, вимагав 60 тисяч доларів США за керівну посаду у відомстві

За процесуального керівництва прокуратури автономії викрито злочинну діяльність мешканця АР Крим, який, видаючи себе за родича Міністра внутрішніх справ України, пропонував посади в МВС за 60 тисяч доларів США.
 
Встановлено, що мешканець АР Крим, переїхавши до столиці, почав поширювати інформацію про свої нібито родинні зв’язки з діючим Міністром внутрішніх справ України та наявність у зв’язку з цим можливості працевлаштування на керівні посади в Міністерство внутрішніх справ України. У подальшому, на підтвердження «родинних зав’язків» чоловік пропонував придбати у нього оперативні талони МВС для автомобілів, які залишились на півострові після окупації. Тобто, маючи такий «документ», автомобіль не підлягає жодним перевіркам.
Так, в серпні 2021 року фігурант запропонував знайомому обійняти посаду керівника одного з департаментів МВС України, за що вимагав 60 тисяч доларів США. Під час неодноразових зустрічей чоловік вказував на необхідність передачі йому спочатку 10 тисяч доларів США, які він нібито мав передати до кадрового підрозділу вказаного відомства для початку процедури працевлаштування.
 
Учора, під час отримання частини неправомірної вигоди у сумі 10 тисяч доларів США, фігуранта затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі готується повідомлення про підозру у зловживанні впливом (ст. 369-2 КК України) та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу. Тривають першочергові слідчі дії.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ГУНП в АР Крим та м. Севастополі, оперативний супровід – Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
                                                                          
 
 

кількість переглядів: 5999