Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.02.2022

Незаконне відчуження службової квартири вартістю 3,7 млн грн: задоволено позов про витребування нерухомого майна у власність держави

Цього тижня Солом’янський районний суду м. Києва задовольнив позовну заяву прокуратури автономії про витребування нерухомого майна у власність держави в особі Державного управління справами. 
 
У ході досудового розслідування одного з кримінальних проваджень встановлено, що у 2014 році, під час активної фази окупації, службові особи Представництва Президента України в АР Крим, всупереч вимогам національного та міжнародного законодавства, прийняли незаконне рішення про відчуження двокімнатної квартири, вартістю 3,7 млн грн у м. Сімферополі на користь фізичної особи. Незважаючи на те, що відповідно до законодавства України, право розпорядження вказаною квартирою має лише Державне управління справами, колишній перший заступник ППУ в АР Крим прийняв самостійне рішення про передачу майна співробітниці вказаного органу. До речі, вказані особи, у подальшому стали працівниками, так званої, «Громадської палати Республіки Крим».
 
У зв’язку з цим, з метою повернення нерухомого майна до державної власності, прокуратура АР Крим та м. Севастополя подала позовну заяву про витребування квартири з чужого незаконного володіння.
 
Нагадуємо, що минулого року прокуратурою автономії повідомлено про підозру колишньому першому заступнику Постійного Представника Президента України в АР Крим за фактом незаконного відчуження службової квартири у м. Сімферополь за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

кількість переглядів: 4554