Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
26.07.2024

Колабораційна діяльність: 10 окупаційним чиновникам з Криму повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру 10 кримським «чиновникам», які погодились на співпрацю з окупантами. Їм інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.
 
Встановлено, що після окупації півострова, у 2014 році, підозрювані будували кар’єру на різних посадах в окупаційній адміністрації. Починаючи з 2022 року вони добровільно обійняли посади в незаконно створених «уряді Республіки Крим» та «органах місцевого самоврядування».
 
Зокрема, йдеться про «першого заступника міністра житлової політики та державного будівельного нагляду Республіки Крим», «першого заступника міністра культури Республіки Крим», а також «заступників голів адміністрації» різних міст півострова.
 
На своїх посадах підозрювані безпосередньо займаються реалізацією політики окупаційної влади рф, активно поширюючи ідеї «руського міру» та виконуючи інші обов’язки, спрямовані на забезпечення функціонування влади окупантів на півострові.
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим та СУ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 


кількість переглядів: 16