Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
03.05.2024

До 13 років заочно засуджено «командира роти» НЗФ «Самооборона Криму», який брав участь у захопленні півострова

За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 13 років позбавлення волі заочно засуджено «командира 7 роти» незаконного збройного формування «Самооборона Криму», який допомагав ворогу захопити півострів. 
 
Його визнано винним у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України (ч.  2 ст. 110 КК України), державній зраді (ч. 1 ст.  111 КК України) та участі у складі не передбаченого законом збройного формування (ч.  4 ст. 260 КК України).
 
Прокурори в суді довели, що громадянин України, з метою сприяння армії РФ в окупації півострова, у лютому 2014 року очолив «7 роту» НЗФ «Самооборона Криму». Разом з «підлеглими» брав участь у захопленні адміністративних будівель у м. Сімферополі, блокуванні військових частин Збройних Сил України, а також координував роботу щодо будівництва й функціонування блокпостів у місті. 
 
Також засудженим та «бійцями» його роти здійснювався розгін проукраїнськи налаштованого населення на мітингу 26 лютого 2014 року біля стін Верховної Ради АР Крим.
 
Крім того, він організував охорону та забезпечив проведення 16  березня 2014 року «загальнокримського референдуму» щодо входження півострова до складу РФ. При цьому, закликав мешканців Сімферополя голосувати за «відокремлення Криму від України». 
 
За заслуги перед окупантами «самооборонівця» урочисто нагородили медаллю «За возвращение Крима».
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі
 

Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 28