Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
20.06.2022

Систематичне порушення порядку в’їзду та виїзду до Криму: судитимуть працівника окупованого підприємства «Чорноморнафтогаз»

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно працівника окупованого підприємства «Чорноморнафтогаз». Дії обвинуваченого кваліфіковано за фактом порушення порядку в’їзду/виїзду з/на тимчасово окуповану територію півострова Крим (ч. 2 ст. 332 - 1 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України, після окупації півострова у 2014 році, продовжив працювати на незаконно захопленому підприємстві «Чорноморнафтогаз». Надалі, з жовтня 2015 року до лютого 2022 року обвинувачений систематично порушував порядок в’їзду/виїзду через закриті морські порти окупованого Криму до бурової установки окупованого підприємства, яка знаходиться у виключній (морській) економічній зоні України.
 
Таким чином, обвинувачений спричинив шкоду інтересам держави, забезпечуючи та сприяючи незаконній розробці й використанню державою-окупантом природних ресурсів у виключній (морській) економічній зоні України, не оформлюючи при цьому жодних дозвільних документів в компетентних органах України.
 
Нагадаємо, що наприкінці травня 2022 року правоохоронці автономії викрили порушника у м. Києві та повідомили йому про підозру.
 
Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в АР Крим.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1943