Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
25.07.2022

Незаконне кримінальне переслідування учасника Євромайдану: окупаційному кримському судді повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру судді «Київського районного суду Республіки Крим» за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, нехтуючи положеннями Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, брав безпосередню участь у реалізації політики держави-окупанта, спрямованої на переслідування громадян України, не згодних з окупацією півострова.
 
Протягом 2016 року «суддя» здійснював розгляд «сфабрикованої справи» стосовно українського активіста, який нібито вчинив замах на вбивство двох працівників спецпідрозділу «Беркут» 18 лютого 2014 року на Майдані Незалежності у м. Києві. Поширюючи пропагандистський міф РФ щодо «злочинних дій» учасників Євромайдану,  він незаконно засудив учасника Євромайдану до 10 років колонії суворого режиму.
 
Своїми діями та рішеннями «суддя» незаконно застосував кримінальне законодавство РФ до подій, які відбулись до окупації півострова та поза його територією. Таким чином, він порушивши право підсудного, який перебуває під захистом IV Женевської Конвенції 1949 року, на справедливий і офіційний судовий процес.
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі. 
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1498