Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
24.01.2023

Причетний до переслідування заступника голови Меджлісу: вирок отримав ще один «суддя» з Криму

За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 12 років позбавлення волі заочно засуджено ще одного кримського суддю. Його визнали винним у вчиненні  державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). 

Прокурори довели, що після окупації півострова у 2014 році, засуджений зрадив присязі на вірність народу України та перейшов на бік ворога. У тому ж році його призначили на посаду окупаційного судді незаконно створеного Бахчисарайського районного суду Республіки Крим.

Здійснюючи «правосуддя» на підставі російського законодавства, «суддя» притягнув до адміністративної відповідальності заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова за участь у засіданні цього ж  представницького органу кримських татар на півострові. 

До цього, так звана прокурорка Республіки Крим Наталія Поклонська винесла рішення, яким призупинила дію Меджлісу, бо він нібито підпадає під критерії федерального закону Російської Федерації «Про протидію екстремістській діяльності».

Своїми діями та рішеннями «суддя» безпосередньо сприяв становленню та зміцненню окупаційних судових органів на півострові, а також надавав допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму на відправлення правосуддя за законодавством РФ.

кількість переглядів: 1159