Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
01.03.2023

Обвинувальні акти стосовно 4 окупаційних «суддів» з Криму скеровано до суду

Прокуратура автономії продовжує системну роботу по встановленню та притягненню до відповідальності усіх окупаційних суддів, які зрадили присязі на вірність українському народу та почали співпрацювати з ворогом після окупації Криму у 2014 році.

Нещодавно до суду скерували обвинувальні акти стосовно ще чотирьох «служителів Феміди».

Встановлено, що при окупаційній владі один з обвинувачених обійняв посаду голови так званого Алуштинського міського суду Республіки Крим, інші троє – стали «суддями» у незаконно створених Керченському, Євпаторійському та Севастопольському міських судах Республіки Крим. 

Своїми діями та рішеннями обвинувачені надавали допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством РФ, шляхом безпосередньої участі у формуванні та організації роботи окупаційних судів.

Дії «суддів» кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Їм загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено.


кількість переглядів: 1427