Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.04.2023

Інновації задля ефективного розслідування злочинів окупантів у Криму: прокуратура автономії отримала у користування Clearview AI

Відсутність доступу до окупованої території безумовно ускладнює здійснення досудового розслідування щодо злочинів окупантів в Криму. Однак прокуратура автономії постійно знаходить та використовує інноваційні підходи для ефективного розслідування, серед яких і  користування Clearview AI. Компанія Clearview AI – є розробником інтелектуальної платформи, що працює на основі технології розпізнавання облич.

Днями у прокуратурі автономії відбулась зустріч керівництва відомства – Ігоря Поночовного та Віталія Секретаря із CEO Clearview AI Хоаном Тон-Тхатом. До обговорення використання можливостей штучного інтелекту також долучилися представники Офісу Генерального прокурора – Максим Попов та Сергій Атаманчук. 

До прикладу, за один місяць використання програми, вдалося ідентифікувати та здобути докази щодо 70 учасників незаконного збройного формування «Самооборона Криму», які допомагали ЗС РФ під час окупації Криму та причетні до вчинення ряду злочинів. За допомогою можливостей платформи вдалося встановити місце перебування 150 дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, що лишалися на півострові у 2014 році, й потенційно  могли бути депортовані на територію РФ.
 
Використання штучного інтелекту – це швидкий та ефективний процес  ідентифікації осіб причетних до окупації півострова, на який зазвичай  витрачається значно більше часу та ресурсів.  

Сторони зустрічі обговорили досвід прокуратури з користування програмою та подальшу співпрацю, також CEO компанії Хоан Тон-Тхат надав прокуратурі АР Крим та м. Севастополя доступ до усіх інструментів цієї платформи.

кількість переглядів: 1455