Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
15.05.2023

Ще одна суддя-держзрадниця з окупованого Криму отримала 12 років позбавлення волі

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя продовжує працювати задля встановлення та притягнення до відповідальності колишніх українських суддів з Криму, які зрадили присязі на вірність українському народу та почали співпрацювати з ворогом після окупації півострова.

За публічного обвинувачення прокуратури автономії 12 років позбавлення волі заочно отримала ще одна кримська суддя. Її визнано винною у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Прокурори автономії довели, що у 2014 році засуджена зрадила присязі та перейшла працювати до окупантів. При «новій владі» вона зайняла посаду заступника голови незаконно створеного Нижньогірського районного суду Республіки Крим.

Своїми діями та рішеннями зрадниця допомогла іноземній державі у переході української судової системи, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством РФ. Також вона спряла ставленню незаконно створених окупаційних судових органів на півострова.

Загалом за публічного обвинувачення прокуратури автономії засуджено 20 кримських держзрадників, поки заочно. Ще 328 обвинувальних актів щодо вчинення аналогічного злочину знаходиться на розгляді у судах.

кількість переглядів: 1458