Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
22.01.2024

Незаконні перевезення пасажирів до Криму: підозрюється гендиректор авіакомпанії

Прокуратура Криму повідомила про підозру гендиректору російського авіапідприємства «Північсталь». Дії підозрюваного кваліфіковано як незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Йому загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі.
 
Слідство встановило, що громадянин РФ, обіймаючи посаду генерального директора «Авіапідприємства «Північсталь», з 2018 року і дотепер організовує незаконні регулярні пасажирські авіаперевезення до та із закритого міжнародного аеропорту «Сімферополь».
 
Зокрема, підозрюваний забезпечив виконання рейсів з Череповців, Петрозаводську, Ухти та решти «російської глибинки». 
 
Під його керівництвом, починаючи з 2018 року і дотепер, було здійснено близько тисячі незаконних рейсів до та з аеропорту «Сімферополь», що знаходиться на окупованому півострові. 
 
Під час планування пасажирських перевезень компанія підтримувала зв’язок із Росавіацією для подальшого погодження та затвердження незаконних польотів суден «Північсталі». 
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в АР Крим та місті Севастополі 
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 652