Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.02.2024

Переслідування активістів, обшуки та затримання: прокуратура автономії повідомила про підозру координатору «Самооборони Севастополя»  

Прокуратура автономії повідомила про підозру співорганізатору та куратору незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя», що діяло на півострові під час активної фази окупації. 
 
Підозрюваний, громадянин РФ, розробив вимоги та правила, згідно з якими особисто підбирав кандидатів до НЗФ. 

Під його керівництвом відбувались переслідування українських активістів «Євромайдану Севастополя», проводились незаконні обшуки й затримання громадян України. Також були облаштовані незаконні блокпости на адмінмежі між Кримом й Херсонською областю та у м. Севастополі, де підозрюваний також організував піше патрулювання. 
 

Разом із підлеглими він забезпечував  виконання завдань, поставлених командуванням Чорноморського флоту та Південного військового округу  РФ, допомагаючи останнім захоплювати військові частини та кораблі ВМС України.
 
Пізніше, чоловік став координатором штабу по «безпеці проведення незаконного «референдуму», а його підлеглі забезпечували «громадський порядок під час голосування». 
 

Підозрюваний і нині продовжує свою роботу на окупантів, його дії кваліфіковано як посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України), а також створення не передбачених законом збройних формувань (ч. 4 ст. 260 КК України). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі. 
 

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в АР Крим та місті Севастополі

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя
 

кількість переглядів: 420