Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
22.03.2024

Публічно підтримував збройну агресію РФ: підозрюється окупаційний ексголова «Держкомітету молодіжної політики Республіки Крим»

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру колишньому окупаційному голові «Державного комітету молодіжної політики Республіки Крим», який здійснював активну інформаційну діяльність на підтримку дій ворога. 
 
Встановлено, що з 2019 по 2022 рік підозрюваний обіймав посаду голови «Державного комітету молодіжної політики Республіки Крим» та здійснював інформаційну діяльність на підтримку держави-агресора, шляхом поширення в інтернет-просторі публікацій із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України. 
 
Після повномасштабного вторгнення, «посадовець», використовуючи власну сторінку у соцмережі «ВКонтакте», неодноразово розміщував пропагандистські матеріали, які є складовою частиною внутрішньополітичної стратегії РФ на окупованих територіях. У такий спосіб здійснював інформаційну діяльність у співпраці з державою-агресором.
 
Також на згаданому ресурсі підозрюваний поширював інформацію, в якій міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочату в 2014 році, у тому числі шляхом визнання правомірною тимчасової окупації частини території України.
 
Дії підозрюваного кваліфіковано як:

•    посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 1 ст. 110 КК України);
•    колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України);
•    виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя
 

кількість переглядів: 107