Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
02.05.2024

Державна зрада: підозрюються троє колишніх працівників ДВС з Криму

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) трьом колишнім працівникам державної виконавчої служби з Криму. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.  
 
Встановлено, що у березні-квітні 2014 року громадяни України зрадили присязі на вірність українському народу та взяли участь в утворенні та функціонуванні на півострові окупаційної системи органів виконавчої влади, обійнявши посади:
- «начальника відділу судових приставів по м. Красноперекопськ та Красноперекопському району Управління Федеральної служби судових приставів Росії по Республіці Крим»;
- «начальниці відділу судових приставів у м. Армянськ УФССП Росії у Республіці Крим»;
- «судового пристава відділу судових приставів у м. Саки та Сакському районі УФССП Росії у Республіці Крим». 
 
Використовуючи повноваження представників влади країни-окупанта, підозрювані забезпечують виконання незаконних судових рішень, актів інших окупаційних органів та «посадових осіб». Таким чином, надають допомогу агресору в проведенні підривної діяльності проти України. 
 
Зазначимо, що до окупації півострова двоє з підозрюваних займали посади начальників відділів державної виконавчої служби Красноперекопського міськрайонного та Армянського міського управління юстиції АР Крим. Інша – працювала держслужбовцем в органах ГУ Мін’юсту України в Криму.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

 

кількість переглядів: 114