Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
04.06.2024

Зрадив державу: судитимуть колишнього керівника слідчого відділу СБУ з Криму

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього начальника слідчого відділу ГУ СБУ в АР Крим. Його дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

 
Встановлено, що у 2014 році обвинувачений зрадив присязі на вірність українському народові та перейшов на бік ворога, обійнявши посаду заступника начальника слідчого відділу «управління ФСБ Росії по Республіці Крим і м. Севастополю».
 

Своїми діями та рішеннями громадянин України сприяв створенню та функціонуванню окупаційних правоохоронних органів на півострові. 
 

Зазначимо, що Указом Президента України від 30 жовтня 2021 року введено в дію рішення РНБО, яким до обвинуваченого застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі


 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 


Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя
 

кількість переглядів: 199