Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
06.06.2024

Судитимуть ще 10 підприємців-колаборантів із Криму 

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти стосовно 10 кримських підприємців, які ведуть господарську діяльність у співпраці з ворогом. Їхні дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі, з позбавленням права займатися певною діяльністю строком до 15 років та з конфіскацією майна.
 
Встановлено, що після окупації півострова громадяни України, з метою ведення господарської діяльності, зареєстрували свої підприємства відповідно до російського законодавства. А в 2021-2023 роках через портал РФ, який дає можливість брати участь у держзакупівлях, добровільно уклали контракти на поставку товарів та надання послуг установам країни-агресора. 
 
Зокрема, двоє із обвинувачених займаються будівельним бізнесом й забезпечували житлом працівників «слідчого комітету» та «прокуратури Республіки Крим». Інші співпрацювали з окупаційними територіальними підрозділами МВС РФ в Криму, управлінням федеральної служби виконання покарань по Республіці Крим та м. Севастополю тощо. 
 
Йдеться про двох приватних підприємців та директорів ТОВ: «Зодіак-Альфа», «СЕВІЛ», «Альт-Ера», «АВТОДЕЛЬ ГАЗ», «ПРОДАЛЬЯНС», «Авес-Строй», «Спеціалізований забудовник будівельна компанія Статус «Жовтий Діамант»», «АКВАБІОЩИТ». 
 
 
Спеціальні досудові розслідування здійснювались СУ ГУ СБУ в АР Крим
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 143