Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
07.06.2024

Пособництво державі-агресору: судитимуть «волонтера» з Криму

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Криму, який організовував збори та передачу матеріальних ресурсів збройним формуванням ворога. Його дії кваліфіковано як пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.
 
 
Встановлено, що у січні 2023 року громадянин України організував на півострові об’єднання «Буханка za ленточку», яке займається підготовкою позашляхових автомобілів та передачею їх збройним формуванням РФ, що ведуть бойові дії проти України.
 
 
Так, протягом 2023 року обвинувачений систематично передавав придбані та відремонтовані за кошти «волонтерського об’єднання» автівки підрозділу «БАРС-20», козачому штурмовому батальйону «Таврида» тощо. Окрім цього, він збирав та відправляв до зони бойових дій інші матеріальні ресурси: військове спорядження, маскувальні сітки, окопні свічки тощо.
 
 
Такі дії обвинуваченого спрямовані на допомогу державі-агресору та її збройним формуванням з метою завдання шкоди Україні.
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 129