Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.01.2016

Правоохоронними органами АР Крим постійно контролюється стан дотримання прав і свобод громадян, а також підприємств, установ та організацій на тимчасово окупованій території півострову.

Представники незаконної влади АР Крим вчиняють тиск та перешкоджають роботі громадської організації Ліги кримськотатарських жінок, головою якої є Сафінар Джемілєва, дружина народного депутата України, уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.
 
Вищевказана організація протягом 20 років надавала допомогу дітям, сиротам, людям похилого віку, проводила численні благочинні заходи.
 
Однак незаконно створені на тимчасово анексованій території півострову Крим органи грубо порушують чинне законодавство України та вчиняють незаконні дії щодо видворення громадської організації з їхнього офісу, який упродовж тривалого часу знаходився в приміщенні бібліотеки імені Гаспринського у центрі м. Сімферополя, з метою перешкоджання їхній активній суспільно важливій  діяльності.
 
Головним управлінням Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі 26.12.2015 за вказаними фактом зареєстровано кримінальне провадження за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 170 КК України (перешкоджання законній діяльності громадських організацій).
 
Відповідно до ч. 2 ст. 12Закону України   «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» матеріали вищевказаного кримінального провадження направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 3722