Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.08.2016

Зафіксовано чергове порушення прав людини на території окупованого півострова Крим.

Відповідно до Конституції України людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Однак, на території Автономної Республіки Крим представниками російської окупаційної влади продовжують грубо порушуватися основні права і свободи громадян України.
 
За результатами аналізу та опрацювання даних мережі Інтернет прокуратурою Автономної Республіки Крим установлено, що 12.08.2016 у м. Бахчисарай представниками незаконно створених силових органів півострова Крим проведено незаконний обшук житла кримського татарина Рефата Мазалова. Після обшуку Р. Мазалова затримано та доставлено до відділу поліції.
 
У результаті таких дій грубо порушені права людини і громадянина, надані Конституцією та законами України.
 
За вказаними фактами прокуратурою АР Крим розпочато досудове розслідування кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі), ст. 162 КК України (порушення недоторканості житла).
 
За вчинення зазначених кримінальних правопорушень передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років.
 
Відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» матеріали вищевказаних кримінальних проваджень надіслано до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 3785