Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
01.06.2017

Український інтернет-провайдер, який надавав свої послуги на території Криму, міг відкрити доступ окупантам до інформації державних органів

Прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно з співробітниками Служби безпеки України викрито механізм незаконної маршрутизації одним із провайдерів Інтернет-трафіку на територію тимчасово окупованого півострова Крим.
 
Правоохоронці у встановленому законодавством порядку задокументували, що сегмент мережі та телекомунікаційне обладнання провайдера власники передали фіктивній комерційній структурі, яка встановила на телекомобладнанні власні технічні спецзасоби.  
 
Незважаючи на це, власники українського провайдера продовжували маршрутизацію трафіку до точки доступу в Сімферополі.
 
За інформацією спецслужби, через незаконну маршрутизацію трафіку до анексованого Криму планувалося отримати доступ та знімати інформацію з українського сегменту мережі провайдера. В Україні його послугами користувалися державні органи влади України, банки та понад 400 інших установ і компаній.
 
Сьогодні, під час проведення слідчих дій в офісі провайдера співробітники спецслужби вилучили телекомунікаційне обладнання і документацію, які підтверджують незаконну маршрутизацію трафіку на півострів.
 
Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 110-2  (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) КК України.
 
Досудове слідство триває.

кількість переглядів: 3180