Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
04.07.2018

У прокуратурі відбулася зустріч правоохоронців, професора з кримінального права та правозахисників

У середу, 4 липня, відбулася зустріч прокурора АР Крим Гюндуза Мамедова та начальника ГУНП в АР Крим та м. Севастополі Анатолія Бахчиванжи з асоційованим професором з кримінального права Центру європейських та порівняльних правових досліджень Копенгагенського університету, доктором філософії Іриною Марчук.

У зустрічі брали участь представники неурядових правозахисних організацій Дар’я Свиридова від «Української Гельсінської спілки з прав людини» і Роман Мартиновський з «Регіонального центру прав людини», а також менеджер Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» Ліана Мороз.

Зустріч була присвячена окремим питанням співпраці щодо документування злочинів, які вчиняються окупаційною владою й їхньої правової кваліфікації; національних та міжнародних механізмів притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Окрім того, досягнуто домовленостей щодо продовження позитивної практики проведення за участю міжнародних експертів навчань з питань міжнародного гуманітарного права та практики Міжнародного кримінального суду для прокурорсько-слідчих працівників прокуратури АР Крим, і важливості запровадження на постійній основі таких навчань для співробітників Головного управління Нацполіції в АРК та м. Севастополі.

«Чергова зустріч з фахівцями в галузі міжнародного гуманітарного права та європейського права прав людини підтвердила правильність зайнятої позиції прокуратури АР Крим щодо кримінального переслідування за вчинення злочинів проти людяності та воєнних злочинів на тимчасово окупованій території півострову з одночасним використанням як міжнародних, так і національних правових механізмів», - зазначив під час зустрічі прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

кількість переглядів: 3913