Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
30.09.2019

Прокуратура АР Крим отримала інформацію стосовно чергової спроби вербування громадянина України для шпигування на користь ФСБ

До правоохоронних органів автономії звернувся громадянин України, який у вересні 2016 року, під час перебування на окупаційному «пункті пропуску» «Джанкой», був доставлений російськими прикордонниками до представників ФСБ, які примушували його до негласного співробітництва в інтересах Федеральної служби безпеки Російської Федерації. Представники «спецслужб» змушували громадянина України збирати та передавати інформацію щодо місць дислокації військової техніки Збройних Сил України в Генічеському районі Херсонської обл., членів Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" та кримськотатарського батальйону "Аскер".
 
Прокуратура автономії повідомляє, у зв’язку з тим, що особа не вчинила жодних дій на виконання злочинного завдання та добровільно звернулася до представників правоохоронних органів автономії,  відповідно до ч. 2 ст. 111 КК України, буде вирішено питання про звернення до суду з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

кількість переглядів: 4337