Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.09.2020

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт відносно депутата Севастопольської міської ради

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та міста Севастополя, закінчено спеціальне досудове розслідування і скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Севастопольської міської ради VI скликання за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
 
Слідством встановлено, що у 2014 році підозрюваний, будучи депутатом  Севастопольської міської ради VI скликання прийняли ряд незаконних постанов, підтримавши протиправні рішення Верховної Ради АР Крим про проведення загальнокримського референдуму, яким в свою чергу РФ намагалась легітимізувати окупацію території АР Крим і міста Севастополя, а також їх незаконне входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта федерації.
 
Таким чином, своїми діями обвинувачений завдав шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України, допомагаючи Російській Федерації окупувати півострів.
Досудове розслідування здійснювалося ГУСБУ в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон).
Загалом прокуратурою автономії до суду скеровано 35 обвинувальних акти щодо депутатів Севастопольської міської ради, які сприяли окупації півострова.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 
 

кількість переглядів: 2547