Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
03.11.2020

Під процесуальним керівництвом прокуратури автономії повідомлено про підозри учасникам злочинної групи, які займались вербуванням та незаконним переміщенням українських громадян

Під процесуальним керівництвом прокуратури автономії, співробітники Департаменту протидії злочинності, пов’язаній з торгівлею людьми, та незаконній міграції НП, спільно зі слідчими ГУНП в АР Крим у тісній взаємодії з оперативно-розшуковими підрозділами Південного регіонального управління ДПС України, ЄВРОПОЛОМ викрили п’ятьох учасників організованої групи, які займалися торгівлею людьми. 
Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми) та ч. 2 ст. 332  КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що  починаючи з 2015 року мешканці Одещини та АР Крим зорганізувавшись у злочинну групу підшукували та вербували осіб (моряків), з-поміж мешканців різних регіонів України, які перебували у скрутному матеріальному становищі. Надалі, підозрювані, шляхом обману, користуючись уразливим станом моряків, експлуатували їх у якості членів екіпажів для перевезення нелегальних мігрантів морським шляхом, у тому числі через закриті пункти пропуску, що розташовані на тимчасово окупованій території півострову, з території Турецької Республіки до країн ЄС.
Частина завербованих громадян України були затримані правоохоронними органами Греції та Італії, де відбувають покарання понад 200 українців, які стали жертвами злочинних дій. Досудове розслідування триває.
 
 
 

кількість переглядів: 2190