Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
17.11.2020

За клопотаннями прокуратури автономії накладено арешти на 44 літаки - порушники порядку в’їзду та виїзду з окупованого півострову

За процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополя встановлено ще 44 літаки російських авіакомпаній та скеровано до суду клопотання про накладення арештів на вказані повітряні судна, що порушили порядок в’їзду/виїзду з/на окупований півострів та правила міжнародних польотів.
 
За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя, ГУ СБУ в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон) розслідує кримінальні провадження за фактами порушення службовими особами іноземних авіакомпаній правил міжнародних польотів і порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (ч. 2 ст.332-1, ст.334 та ч.1 ст.111 КК України). Оскільки з березня 2014 року Україна закрила повітряний простір над окупованим півостровом Крим у зв’язку з неможливістю здійснювати нагляд за безпекою польотів при організації повітряного руху, а також гарантування безпеки польотів, офіційно припинено функціонування всіх аеропортів окупованої території півострова. Незважаючи на це, наразі встановлено та накладено арешти загалом на 109 літаків російських авіакомпаній, які здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення до окупованого півострова, порушуючи міжнародні правила польотів та законодавство України.


кількість переглядів: 5245