Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.11.2020

Обвинувальний акт стосовно помічника капітана бурової установки, який незаконно відвідував окупований півострів, скеровано до суду

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та міста Севастополя скеровано до суду обвинувальний акт стосовно помічника капітана бурової установки, за обвинуваченням у порушенні порядку в’їзду/виїзду з/на тимчасово окуповану територію півострова Крим (ч. 2 ст. 332-1 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України обіймав посаду помічника капітана бурової установки на незаконно захопленому окупаційною владою «Державному унітарному підприємстві «Чорноморнафтогаз». Починаючи з 2014 року, обвинувачений систематично порушував порядок в’їзду/виїзду з/на територію окупованого півострову, з метою спричинення шкоди інтересам України, що полягала у незаконному використанню Російською Федерацією природних ресурсів у виключній (морській) економічній зоні України.
Досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон)
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 

кількість переглядів: 2218