Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
15.12.2020

Керівник прокуратури автономії у складі української делегації взяв участь у 8-му раунді консультацій Україна-ЄС

Керівник прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Ігор Поночовний  у складі української делегації взяв участь у 8-му раунді консультацій Україна-ЄС з питань правових наслідків тимчасової окупації АР Крим та м. Севастополя, що відбувся 14 грудня 2020 року у форматі відеоконференції.
 
Це була восьма зустріч, на якій обговорювались питання щодо порушень прав і свобод людини, доступу до території окупованого півострова, протидії незаконному веденню господарської діяльності, релігійних утисків та мілітаризації Криму.
Під час свого виступу Ігор Поночовний проінформував делегацію ЄС про численні факти порушення прав людини, що вчиняються державою-окупантом та її окупаційною адміністрацією на півострові. Прокуратурою автономії зафіксовані численні та систематичні факти переслідувань за релігійними, політичними та етнічними ознаками, переслідувань активістів, випадки позбавлення волі та порушення недоторканості житла.
 
Крім того, керівник прокуратури автономії акцентував увагу на порушеннях українського повітряного простору над Кримським півостровом, що вчиняються російськими авіакомпаніями, оскільки для цього використовуються повітряні судна, отримані в лізинг від європейських компаній. Разом з тим, європейській стороні передано перелік авіакомпаній, які протягом 2020 року порушували повітряний простір України, здійснюючи польоти над територією півострову Крим, та пропозиції щодо можливого реагування сторони ЄС; список осіб з числа громадян ЄС, що відвідали у 2020 році територію АР Крим та міста Севастополя з порушенням порядку в’їзду/виїзду; список осіб, причетних до порушення прав людини на території   окупованого Криму.

кількість переглядів: 1787