Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
23.02.2021

За фактом незаконного обшуку в будинку дружини заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу окупаційному «слідчому» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру окупаційному «слідчому» за фактом незаконного проникнення до житла особи та проведення у ньому обшуку з погрозою застосування насильства (ч. 2 ст. 162 КК України, порушення недоторканності житла)
 
Встановлено, що підозрюваний, перебуваючи на посаді «слідчого першого слідчого відділу Головного слідчого управління по Республіці Крим», своїми діями сприяв реалізації політики держави-окупанта щодо переслідування проукраїнськи налаштованого населення півострова. З цією метою спільно з іншими працівниками «правоохоронних органів» держави-окупанта, здійснюючи моральний тиск та погрожуючи застосуванням зброї, підозрюваний провів незаконний обшук у будинку дружини заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, якого раніше окупаційні «правоохоронці» незаконно затримали та засудили за нібито організацію масових заворушень під час мітингу біля парламенту АР Крим 26 лютого 2014 року. Під час проведення незаконного обшуку вилучено техніку, особисті речі, документи, а також грошові кошти. Наразі, підозрюваного оголошено в розшук.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в АР Крим та м. Севастополя.
 
 
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 1053