Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
04.03.2021

Відбулась робоча зустріч керівництва прокуратури АР Крим та міста Севастополя з представниками Крайової Ради Українців в Криму

Учора, 4 березня, відбулась робоча зустріч керівництва прокуратури автономії – Ігоря Поночовного та Віталія Секретаря з представниками Крайової Ради Українців Криму.
Під час зустрічі обговорювалися важливі питання щодо протидії порушенням прав людини на окупованому півострові, переслідуванням Православної Церкви України в Криму та захоплення її приміщень, а також знищенню української ідентичності.
 
Представники КРУК Андрій Щекун та Сергій Мокренюк зазначили, що для українців Криму найболючішим питанням залишається саме знищення української ідентичності в Криму: переслідування Православної Церкви України та знищення культурної спадщини. Саме тому ці питання і стали основними темами обговорення.
 
«Ефективна співпраця прокуратури автономії та Крайової Ради Українців в Криму слугуватиме важливим аспектом задля документування фактів злочинів, які вчиняються на території окупованого півострова. Оскільки, держава-окупант та її окупаційна адміністрація продовжують реалізовувати політику, спрямовану на витіснення ПЦУ з Криму та в принципі, знищення будь-якого прояву української ідентичності на півострові. Такі протиправні дії окупантів є прямим порушенням норм міжнародного гуманітарного права і черговим підтвердженням тиску й дискримінації» - підсумував керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний.   
 
 
Під час зустрічі також обговорювались питання щодо  розслідування злочинів за фактами переслідування руху «Євромайдан-Крим», знищення україномовної освіти на півострові та культурної спадщини. Учасники зустрічі визначили основні напрями подальшої співпраці.

кількість переглядів: 1520