Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.03.2021

За процесуального керівництва прокуратури автономії викрито схему переправлення громадян України до РФ через окупований Кримський півострів

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру мешканцю Херсонщини, який незаконно переправляв осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України) в порушення порядку в’їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію (ч. 1 ст. 332-1 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний громадянин України на своєму легковому автомобілі організував схему незаконного перевезення пасажирів з Херсонської області до Російської Федерації. Підозрюваний здійснював перевезення через КПВВ «Чаплинка» до території окупованого півострова при цьому усвідомлюючи, що пункти пропуску через державний кордон України в АР Крим – закриті, надалі перевізник прямував по незаконно збудованому Керченському мосту до Краснодарського краю РФ.
 
У результаті проведених обшуків за місцем проживання вказаного громадянина виявлені докази його злочинної діяльності. Наразі, до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним.
 




кількість переглядів: 2382